top of page

ב.ק.ס איינגאר

BKS.jpg

ב.ק.ס איינגאר, החכם שהאיר את חיינו

ב.ק.ס איינגאר (14.12.1918-20.8.2011) - הוא גורו ליוגה, אשר בתרגולו והוראתו פיתח, ישם וקיבע את הרעיון, שיוגה אינה מוגבלת אך לגוף הפיזי (התעמלות), אלא היא מנטאלית, אינטלקטואלית ורוחנית - מתייחסת לכול הרבדים שמהם מורכב האדם.

על פי משנתו יוגה היא שפת תנועה מדויקת שתחילתה בגוף הפיזי הנוקשה והסגור (שרירים, עצמות ומפרקים), המשכה באיברי הגוף הפנימיים (מערכות הגוף) וברובד המנטלי (מיינד, חושים, אינטליגנציה), וסיומה עיקרה, בנשמה.

ב.ק.ס איינגאר הבין כי בכל תרגול של אסנה טמון פוטנציאל לעבור שינוי תודעתי, עד למצב של הפחתת תנועת המחשבות והתכנסות פנימה. בעקבות הבנה זו, הוא יצר שפת הוראה ייחודית (מובנית, הדרגתית, ובעלת מינוחים והגדרות משלה), ששותפים בה כל חלקי האדם: הגוף, המיינד, החושים, האינטליגנציה והנשמה.

 

באמצעותם ובזכותם הוביל איינגאר בהוראתו את המתרגל דרך ארבעת שלבי האסנה, המבטאים ארבעת מצבי תודעה - עד לשלב האחרון, של התבוננות שקטה ומודעת והכלת התנוחה בשקט ובביטחון.

בין ההמצאות והפיתוחים המרכזיים המיוחסים לב.ק.ס איינגאר, חשוב להדגיש את:

היוגה תרפיה (והאביזרים הנלווים) 

 את היוגה פתח  איינגאר ועל ידי כך האיר את מקומה כשיטה טיפולית אלטרנטיבית.  עבור היוגה תרפיה (אם כי לא רק)  הוא המציא אביזרים שונים  כמו: מוצרי עץ למיניהם וכן הוסיף חבלים, רצועות כריות ושמיכות, וזאת כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלויות וקשיים לבצע את מרבית התנוחות ואף לשהות בהם, על מנת להפיק את מלוא ההשפעה המנטאלית של האסנה.

רעיון האליימנט (ישורת הגוף) 

האליימנט עושה תיקון לגוף. הוא מלמד להאריך ולהרחיב את שני  צדי הגוף באופן שווה (צדי השדרה, חזה, שכמות, רגליים, עורף,  זרועות), מבהיר כיצד להעמיד את העצמות אחת מעל השנייה מבלי  ליצור מתיחת יתר לאחד הצדדים, מכוון ומכוונן את השרירים, העור  ובשר הגוף לכוונים מקבילים או מנוגדים. יישום האליימנט נותן פתרון או הקלה לבעיות טיפוליות, וכן מאפשר להעמיק בתנוחה  ולהישאר בתוכה מתוך שקט ונינוחות.

Props.jpeg
BKS2.jpg

איינגאר יוגה היא אחת משיטות התרגול הנפוצות בעולם

ב.ק.ס מת בשנת 2014 בגיל  96 והשאיר אחריו מאות תלמידים ברחבי העולם הממשיכים לתרגל וללמד את הדרך שבה הוא בחר להורות, לתרגל ולהאיר את תנוחות היוגה.

 

איינגאר כתב עד מותו כ-25 ספרים העוסקים בפילוסופיה של היוגה, בפרקטיקה של היוגה ובתכנים הקשורים בחייו. בפונה שבהודו  הוא חיי מרבית חייו ובה הקים את המרכז ליוגה הנודע שלו. עד מותו לא הפסיק איינגאר לתרגל ללמד, ולכתוב.

בתמונה: עם הכנר יהודי מנוחין

bottom of page